| ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ | ΑΡΧΕΙΟ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ |


ΣΧΟΛΙΚΟΣ ΝΟΣΗΛΕΥΤΗΣ
Αναρτήθηκε η νέα εγκύκλιος για την πρόσληψη Σχολικών Νοσηλευτών από τη Διεύθυνση Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης του Υπουργείου Παιδείας για το Διδακτικό Έτος 2016-2017.

Η διαβεβαίωση του Υπουργού για τη συνέχιση και ανάπτυξη του προγράμματος με τη συμμετοχή περισσότερων νοσηλευτών στα σχολεία για την καλύτερη και μεγαλύτερη κάλυψη των αναγκών υλοποιείται και φέτος όπως μας υποσχέθηκε στην συνάντηση που είχαμε πρόσφατα μαζί του. Επίσης περιμένουμε να προχωρήσει και το αίτημα μας μέσω των προγραμμάτων Αγωγής Υγείας, ενημερωτικών εκδηλώσεων σε όλες τις βαθμίδες εκπαίδευσης σχετικά με τον Σακχαρώδη Διαβήτη 1.

Ανοίξτε την εγκύκλιο...
Αναρτήθηκε 2016-06-09


Κατασκήνωση Παιδιών και Εφήβων με Σακχαρώδη Διαβήτη, ΧΑΝΘ : περίοδος 4-13 Αυγούστου 2016
Η Κατασκήνωση παιδιών και εφήβων με Σακχαρώδη Διαβήτη 1, θα λειτουργήσει και φέτος από 4 έως 13 Αυγούστου 2016 στο πλαίσιο της τρίτης κατασκηνωτικής περιόδου στις εγκαταστάσεις της ΧΑΝΘ στον Άγιο Νικόλαο Χαλκιδικής. Η λειτουργία της κατασκήνωσης ξεκίνησε με πρωτοβουλία της Αναπληρώτριας Καθηγήτριας Παιδιατρικής - Ενδοκρινολογίας, κ. Μαρίας Παπαδοπούλου το 1995, με τη σημαντική βοήθεια του διαβητολόγου κ. Σάιλερ. Σήμερα η κατασκήνωση λειτουργεί υπό την εποπτεία της Παιδοενδοκρινολογικής Μονάδας της Γ’ Παιδιατρικής Κλινικής του ΑΠΘ. Η ιατρική ομάδα, υπό την επίβλεψη της κ. Παπαγιάννη, παιδοενδοκρινολόγου, αποτελείται από παιδοενδοκρινολόγο, παιδίατρο με εξειδίκευση στο σακχαρώδη διαβήτη, νοσηλευτές και διαιτολόγους. Η κατασκήνωση της ΧΑΝΘ κάθε χρόνο αυτή την κατασκηνωτική περίοδο φιλοξενεί 40-50 παιδιά και εφήβους με διαβήτη τα οποία μοιράζονται τις ίδιες «σκηνές» με τα υπόλοιπα παιδιά της κατασκήνωσης και τις ίδιες δραστηριότητες προσαρμοσμένες βέβαια στις ιδιαιτερότητες της καθημερινότητας τους.

Περισσότερες πληροφορίες...


Αναρτήθηκε 2016-05-28