| ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ | ΑΡΧΕΙΟ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ |


ΔΩΡΕΑΝ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΣΤΟ ΔΙΑΒΗΤΟΛΟΓΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ Α’ ΠΑΘΟΛΟΓΙΚΗΣ ΚΛΙΝΙΚΗΣ ΣΤΟ ΑΧΕΠΑ
Όπως μας ενημέρωσε η Διαιτολόγος-Διατροφολόγος κα Αθηνά Σπυροπούλου, στο Διαβητολογικό Κέντρο της Α’ Παθολογικής Κλινικής του Νοσοκομείου ΑΧΕΠΑ, γίνεται μια προσπάθεια καταγραφής ατόμων με Σακχαρώδη Διαβήτη τύπου 1 με στόχο να ελεγχθούν κάποιοι παράγοντες που έχουν σχέση με την ίδια την νόσο και τις επιπλοκές της. Εάν θέλετε να συμμετέχετε τότε θα προγραμματίσουμε ραντεβού που θα λάβουν χώρα στο Νοσοκομείο για να πραγματοποιηθούν τα εξής : μία αιμοληψία για τον προσδιορισμό της γλυκοζυλιωμένης αιμοσφαιρίνης και για να εκτιμηθούν τα επίπεδα της βιταμίνης D που έχουν άμεση σχέση με την εξέλιξη του διαβήτη, έλεγχος της νεφρικής λειτουργίας όπως και του θυρεοειδούς αδένα. Επίσης θα γίνει νευρολογικός έλεγχος για να εκτιμηθεί η επίπτωση της νόσου στις γνωστικές λειτουργίες, έλεγχος των αγγείων για να διαπιστωθεί αν ο διαβήτης έχει επηρεάσει την ελαστικότητα τους αλλά και οφθαλμολογικός έλεγχος - φωτογράφηση βυθού. Το κόστος των παραπάνω εξετάσεων καλύπτεται εξ ολοκλήρου από το ασφαλιστικό σας ταμείο με μοναδική προϋπόθεση να έχετε μαζί σας κατά την επίσκεψη σας τα βιβλιάρια υγείας.
Υπεύθυνη της καταγραφής είναι η κα Καλλιόπη Κώτσα, Επικ. Καθηγήτρια Ενδοκρινολογίας-Διαβητολογίας, με την οποία μπορείτε να επικοινωνήσετε για περισσότερες πληροφορίες στα τηλέφωνα του Νοσοκομείου 2310 994706, 2310993163, 2310993369.
Για να κλειστεί ραντεβού επικοινωνήστε με την κα Σπυροπούλου στο τηλέφωνο 6932339908 τις ώρες 17:00 – 21:00 Δευτέρα με Παρασκευή.
Αναρτήθηκε 2014-10-15


ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΗΣ ΕΛΟΔΙ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΜΥΝΑΣ
Την Παρασκευή 3 Οκτωβρίου, ο Πρόεδρος της ΕΛΟΔΙ Αριστείδης Ράπτης και ο Αντιπρόεδρος της Ένωσης γονέων παιδιών και νέων με διαβήτη Νικόλαος Μπάφας, συναντήθηκαν με την Αναπληρώτρια Υπουργό Εθνικής Άμυνας κα Φώφη Γεννηματά και συζήτησαν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν στις ένοπλες δυνάμεις τα άτομα με σακχαρώδη διαβήτη.

1. Πρώτο θέμα, στις ένοπλες δυνάμεις τα απαραίτητα αναλώσιμα υλικά πρέπει να πληρώνονται και τα χρήματα επιστρέφονται μετά από πολλούς μήνες Επειδή για εμάς αυτό είναι δυσβάσταχτο, ζητήσαμε τα αναλώσιμα να δίνονται από τα φαρμακεία με την ίδια διαδικασία που ακολουθείτε στον ΕΟΠΥΥ.

2. Για την αποφυγή άσκοπης γραφειοκρατίας, η συνταγογράφηση να γίνεται ανά δίμηνο ή και τρίμηνο από τον θεράποντα ιατρό.

3. Σε εγκυκλίους που μεριμνούν υπέρ κοινωνικά ευπαθών ομάδων του στρατιωτικού προσωπικού να συμπεριλαμβάνουν και τους πάσχοντες από σακχαρώδη διαβήτη.

4. Να επιτρέπεται σε άτομα με διαβήτη να εισαχθούν στην Σχολή Σωμάτων (Στρατιωτικοί Δικαστές, Ιατροί, Λογιστές, κτλ) Σε πολλές ειδικότητες ο σακχαρώδης διαβήτης δεν αποτελεί εμπόδιο και θα ήταν σωστό να μην μας εξαιρεί ο νόμος.

Η κα Υπουργός έδειξε μεγάλο ενδιαφέρον και υποσχέθηκε να ενεργήσει για την επίλυση των προβλημάτων μας.

Αναρτήθηκε 2014-10-08